Український ендокринологічний практикум 2024

11 Жовтня 11:28

Український ендокринологічний практикум

03 жовтня 2024 року, в межах реалізації науково-освітнього проекту «Український ендокринологічний практикум», в ДУ «Інститут проблем ендокринної патології ім. В.Я. Данилевського НАМН України» відбулась чергова зустріч науковців з лікарями практичної охорони здоров’я Харківського регіону.
Розпочали роботу конференції та привітали її учасників директор ДУ ІПЕП, доктор медичних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України К.В. Місюра та академік НАМН України, доктор медичних наук., професор, Заслужений діяч науки і техніки України Ю.І. Караченцев.
Модератори конференції – доктор медичних наук, професор, Заслужений лікар України Н.О. Кравчун   та кандидат медичних наук, доцент І.А. Тиха.

Спікери – науковці ДУ «Інститут проблем ендокринної патології ім. В.Я. Данилевського НАМН України» і колеги з наукових установ Харкова та інших міст України, спираючись на власний досвід та сучасні досягнення світової ендокринології,  підготували низку доповідей з питань, актуальних для повсякденної роботи практикуючих лікарів.
Зокрема, обговорювались  інноваційні  підходи до лікування серцево-судинної патології у діабетичних хворих та у хворих на гіпотиреоз; наслідки інсулінорезистентності при діабеті 2 типу; нові можливості корекції діабетичної нейропатії; варіанти негормональної корекції вторинного полікістозу яєчників; нові фармакологічні препарати як нові можливості для лікарів і пацієнтів.
Присутні мали можливість ознайомитись з новинами конгресу EASD 2024, огляд яких підготувала доктор медичних наук, професор Н.О. Кравчун, яка брала безпосередню участь в роботі конгресу.

Джерело інформації: ДУ «Інститут проблем ендокринної патології ім. В.Я. Данилевського НАМН України»