2023 – зустріч національних урологічних товариств Європи

3 Липня 7:33

2023  зустріч національних урологічних товариств 

 За традицією EAU привітала представників національних урологічних товариств Європи на Голландській Рив’єрі  10 червня 2023 року. Участь взяли представники з 35 країн.

Під час секційних засідань менші групи представників обговорили кілька тем, що становлять спільний інтерес, і це був цінний форум для обміну національними точками зору. Проф. Штенцль дебютував як Генеральний секретар на Зборах національних товариств, також скориставшись нагодою, щоб представитися представникам національних урологічних товариств Європи в Нордвейку, Нідерланди, 09-10 червня 2023 р.

 Європейська школа урології є одним із найбільш прямих шляхів, якими EAU може обслуговувати урологів Європи, пропонуючи навчальні програми, навчальні матеріали та можливості отримання стипендій. ESU в Нордвейку представляв його голова, професор Евангелос Ліацікос (Греція).

 Під час секційних засідань була можливість оцінити, чи відповідає ESU потребам різних регіонів Європи чи окремих країн. Зараз ведеться робота над розробкою навчальної програми з урології, яка має на меті зібрати все, що студенти-медики повинні знати, щоб продовжити кар’єру в урології.

Професор Ляцікос також привітав нещодавно запроваджені ESU «Навчальні табори з урології», які мали позитивні результати, збільшивши потік і якість людей, які обирають кар’єру в урології. Ця модель може бути корисною в усій Європі.

Голова YUO д-р Хуан Луїс Васкес (Копенгаген, Данія) приєднався до Школи у її зусиллях, спрямованих на охоплення молодих урологів і оголосив про нову ініціативу: програму EAU Talent Incubator. У своїй презентації д-р Васкес пояснив, що програма була розроблена, щоб допомогти виховати нове покоління лідерів в урології. Медичну сторону професії уролога можна навчити, але також слід стимулювати навички лідерства, спілкування та наставництва. Програма пропонує 25 місць для високомотивованих молодих урологів і проходитиме в Інсбруку, Австрія, 11-13 січня 2024 року. Кінцевий термін подачі заявок – 15 вересня 2023 року.

Голова ESU проф. Ліацікос веде обговорення освітніх програм ESU під час однієї з секційних сесій.  Незважаючи на успіхи Європейського Союзу у створенні транснаціональних інституцій та гармонізації багатьох законів, політика охорони здоров’я в Європі все ще є предметом національного занепокоєння.

Відмінності в національній практиці та регулюванні означають, що існує кілька унікальних перешкод для успішного загальноєвропейського підходу до раннього виявлення раку передміхурової залози, як пропагує Бюро політики EAU та його голова професор Хайн Ван Поппель ( Бельгія). Зустріч національних товариств була унікальною можливістю для керівників нещодавно запущеного проекту Praise-U отримати кращу картину безпосередньо від національних представників.

https://uroweb.org

Шуляк О.